Page 16 of 17

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Mon Jun 15, 2009 6:26 am
by grayhawke
Gilligan wrote:Maybe I'm wrong, but I thought you couldn't drop all of the same color cannons on the first turn?

I think that's only true for 2 or 3 player games. It can still happen with 4 or more players.

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Mon Jun 15, 2009 8:07 am
by pamoa
Gilligan wrote:Maybe I'm wrong, but I thought you couldn't drop all of the same color cannons on the first turn?

it should be like this see the code below
what was the game you had the problem
Code: Select all
<positions>
   <position>
      <territory>Sachsen</territory>
      <territory>Preußen</territory>
      <territory>Mailand</territory>
      <territory>Österreich</territory>
      <territory>Trier</territory>
   </position>

   <position>
      <territory>Bavaria</territory>
      <territory>Hinterpommern</territory>
      <territory>Spanische Niederlande</territory>
      <territory>Tirol</territory>
      <territory>Münster</territory>
   </position>

   <position>
      <territory>Böhmen</territory>
      <territory>Brandenburg</territory>
      <territory>Franche Comté</territory>
      <territory>Ungarn</territory>
      <territory>Salzburg</territory>
   </position>
</positions>

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Tue Jun 16, 2009 3:11 pm
by Gilligan
Well, take a look at the game because I am unfamiliar with that part of XML.

2009-06-11 07:06:57 - Game has been initialized
2009-06-11 15:09:34 - Gilligan received 3 troops for 10 regions
2009-06-11 15:10:02 - Gilligan deployed 3 troops on Bavaria
2009-06-11 15:10:06 - Gilligan assaulted Salzburg from Bavaria and conquered it from dtellis
2009-06-11 15:10:14 - Gilligan assaulted Böhmen from Bavaria and conquered it from AfroDwarf
2009-06-11 15:10:22 - Gilligan reinforced Böhmen with 2 troops from Österreich
2009-06-11 15:10:24 - Gilligan ended the turn and got spoils
2009-06-12 01:00:28 - dtellis received 2 troops for holding Spaniards

Game 5060991

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Tue Jun 16, 2009 4:57 pm
by grayhawke
Like I said, for 4 or more players, it can be that a player is dropped a set. With 4 players it will happen in about 19% of games.

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Wed Jun 17, 2009 2:42 am
by pamoa
me neither am I familiar with this features of xml
I did what I was told
is it because there is only 3 set of starting positions coded ?

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Wed Jun 17, 2009 3:08 am
by grayhawke
pamoa wrote:me neither am I familiar with this features of xml
I did what I was told
is it because there is only 3 set of starting positions coded ?
Yes, I believe that's the case. This prevents any player starting with a set in 2 and 3 player games (where otherwise the odds were roughly 1 in 3 for a set to be dropped). For 4 or more players it was decided that the odds of dropping a set were acceptable and any advantage minimal with the larger number of players.

Approximate odds are : 4 player - 1 in 5; 5 player - 1 in 8; 6 player - 1 in 11; 7 player - 1 in 17; 8 player - 1 in 33.

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Wed Nov 30, 2011 10:44 pm
by Calidrmr
I have a game where the game has just started, nobody has taken a turn, but red only got 1 army dropped on Bavaria. Game 10167556

Image

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Wed Nov 30, 2011 10:54 pm
by Gilligan
Calidrmr wrote:I have a game where the game has just started, nobody has taken a turn, but red only got 1 army dropped on Bavaria. Game 10167556

Image


Perhaps red already went, and the game log was still bugged.

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Thu Dec 01, 2011 11:32 am
by pamoa
can't be of any help
the code is correct and work perfectly until now
maybe ask some tech assistant

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Thu Dec 01, 2011 8:58 pm
by Calidrmr
it's the game log, it isn't showing me or red's turns, just pink's right now...i will submit a bug report...thanks all!

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 5:36 am
by Barns
Hi,

I joined a random game and we got the Sacrum Romanum Imperium map. When I play a new map I usually like to have a look at the discussion thread to see if I can glean any information on how it works so I usually click Start A Game and then you can scroll down to the map and link directly to the discussion thread there.

I looked for SRI and couldn't find it but then, after a bit of thought, found it under it's English translation, Holy Roman Empire, and the map is there under its English translation but the actual map doesn't say HRE anywhere on it so it may be confusing to others...as it was to me until I thought it through!

lots of love

Charlemagne xx

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 5:52 am
by pamoa
actually the title on the map was changed during the graphic elaboration
but not the thread and so the title of the map in CC
and I'm not sure it can be changed now
I'm also not very willing to change the title on the map
as you are the only one who ever said it was some kind of problem

but if really needed
I may find the file somewhere in my archives :lol:

Re: Holy Roman Empire 1648

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 6:38 am
by Barns
I wasn't complaining at all, it was just something I noticed as I was getting used to the various maps on CC! As I say, I was able to work it out myself, I was just concerned that it may confuse others in the future. I really wouldn't worry about it though, it is Christmas after all!

Merry Christmas!