How do I clear my cache?

Ask questions, answer questions

Moderators: Global Moderators, Community Team

Forum rules
Please read the Community Guidelines before posting.

How do I clear my cache?

Postby wicked on Mon Jan 21, 2008 3:52 pm

This question is asked quite often, especially whenever an update is installed. Here's how to do it.

Select the instructions below that correspond to whichever browser you are using. To find out which browser you are usin, go to Help at the top of your browser window and select "About".


Clearing Cache on Firefox 1.0
Click Tools and select Options.
Click the Privacy Icon.
Click Clear next to the Cache section.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on Firefox 1.5
Click Tools and select Options.
Click the Privacy icon.
Click the Cache tab and click Clear Cache Now.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on Firefox 2.0 and 3.0
Click Tools and select Options.
Click the Advanced icon and click the Network tab.
Click Clear Now under the Cache section.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on IE 6.0
Click Tools and select Internet Options
Click General Tab
Click Delete Files in the Temporary Internet Files section
Check Delete All Offline Content
Click OK
Exit and relaunch the browser.

=====================================

For newer versions:

http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser%27s-Cache
https://kb.iu.edu/data/ahic.html
https://www.java.com/en/download/help/webcache.xml
Last edited by king achilles on Sun May 04, 2014 6:45 pm, edited 1 time in total.
Reason: Added links for updated procedures to clear cache
User avatar
Major wicked
 
Posts: 15794
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:23 pm
Medals: 18
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (2) Assassin Achievement (1)
Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (2)
Ratings Achievement (1) General Contribution (1)

Postby yeti_c on Mon Jan 21, 2008 4:15 pm

Great post wicked...

Also for FF 2.0 - there is another cache (It might be the same) from Tools -> Clear Private Data.

C.
Image
Highest score : 2297
User avatar
Lieutenant yeti_c
 
Posts: 9670
Joined: Thu Jan 04, 2007 9:02 am
Medals: 46
Standard Achievement (2) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (2) Quadruples Achievement (3) Terminator Achievement (1)
Assassin Achievement (1) Freestyle Achievement (1) Fog of War Achievement (3) Cross-Map Achievement (3) Ratings Achievement (3)
General Achievement (1) Map Contribution (13) Tournament Contribution (1) General Contribution (10)

Postby gimil on Mon Jan 21, 2008 4:25 pm

Doesn't F5 do the job just as well?
What do you know about map making, bitch?

natty_dread wrote:I was wrong


Top Score:2403
User avatar
Corporal 1st Class gimil
 
Posts: 8605
Joined: Sat Mar 03, 2007 12:42 pm
Location: United Kingdom (Scotland)
Medals: 39
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (2) Quadruples Achievement (2) Terminator Achievement (2)
Assassin Achievement (1) Freestyle Achievement (3) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (3) Teammate Achievement (2)
Cross-Map Achievement (2) Ratings Achievement (2) Map Contribution (7) Tournament Contribution (1) General Contribution (5)

Postby Top Dog on Mon Jan 21, 2008 4:35 pm

now the maps super light
High Score: 1384 w/ 42% games won
User avatar
Corporal Top Dog
 
Posts: 507
Joined: Mon Dec 03, 2007 7:50 pm
Location: Right Here
Medals: 4
Standard Achievement (1) Doubles Achievement (1) Terminator Achievement (1) Ratings Achievement (1)

Postby wicked on Mon Jan 21, 2008 4:48 pm

I'm pretty sure it's the same yeti.
User avatar
Major wicked
 
Posts: 15794
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:23 pm
Medals: 18
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (2) Assassin Achievement (1)
Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (2)
Ratings Achievement (1) General Contribution (1)

Postby ParadiceCity9 on Mon Jan 21, 2008 4:49 pm

what's a cache?
Corporal 1st Class ParadiceCity9
 
Posts: 4242
Joined: Thu Feb 15, 2007 4:10 pm
Medals: 49
Standard Achievement (4) Doubles Achievement (3) Triples Achievement (4) Quadruples Achievement (4) Terminator Achievement (3)
Assassin Achievement (3) Manual Troops Achievement (1) Freestyle Achievement (4) Nuclear Spoils Achievement (1) Fog of War Achievement (3)
Trench Warfare Achievement (1) Speed Achievement (4) Teammate Achievement (3) Random Map Achievement (1) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (4) Tournament Achievement (2) Clan Achievement (1)

Postby oggiss on Tue Mar 11, 2008 4:26 pm

And how do I know which model I have? 1.0, 2.0 etc?
Record - 3582 p rank - 6 General
User avatar
Major oggiss
 
Posts: 1619
Joined: Thu Jan 18, 2007 8:43 am
Location: Sweden - Probably the best country in the world
Medals: 19
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (2) Assassin Achievement (1)
Freestyle Achievement (3) Fog of War Achievement (3) Speed Achievement (3) Cross-Map Achievement (1)

Postby wicked on Tue Mar 11, 2008 4:36 pm

Good question!! Go to Help at the top of your browser window and select "About".
User avatar
Major wicked
 
Posts: 15794
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:23 pm
Medals: 18
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (2) Assassin Achievement (1)
Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (2)
Ratings Achievement (1) General Contribution (1)

Postby whitestazn88 on Tue Mar 11, 2008 4:40 pm

gimil wrote:Doesn't F5 do the job just as well?


does it really?? i thought it just refreshed the page...
Sergeant 1st Class whitestazn88
 
Posts: 3127
Joined: Mon Feb 05, 2007 2:59 pm
Location: behind you
Medals: 28
Standard Achievement (4) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (1) Quadruples Achievement (1) Terminator Achievement (1)
Freestyle Achievement (2) Nuclear Spoils Achievement (1) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (2)
Random Map Achievement (2) Cross-Map Achievement (3) Ratings Achievement (3) General Achievement (2) Clan Achievement (1)

Postby timmytuttut88 on Mon Mar 24, 2008 8:20 pm

what if you have safari?
dgaf
Captain timmytuttut88
 
Posts: 913
Joined: Fri Nov 02, 2007 10:38 pm
Medals: 5
Standard Achievement (2) Doubles Achievement (1) Freestyle Achievement (2)

Postby CrabNebula on Tue Mar 25, 2008 8:48 am

whitestazn88 wrote:
gimil wrote:Doesn't F5 do the job just as well?


does it really?? i thought it just refreshed the page...


Ctrl+F5 clears the cache and reloads the page while F5 ONLY refreshes the page.
rebelman wrote:
JOHNNYROCKET24 wrote:thats why my next wife will be a player from this site. I wont mention who :wink:
obviously you are looking for a woman thats a good cook and likes you to dominate in one on one
Sergeant 1st Class CrabNebula
 
Posts: 1736
Joined: Thu Jul 05, 2007 2:19 pm
Medals: 5
Standard Achievement (2) Assassin Achievement (1) Freestyle Achievement (1) Fog of War Achievement (1)

Postby Plutoman on Tue Mar 25, 2008 10:49 pm

Ahh, this surprised me for a second, I thought wicked was actually asking how to clear the cache :P

Couldn't believe she wouldn't know how to do that xD

Great post. Hopefully clears some problems ^^
User avatar
Private Plutoman
 
Posts: 564
Joined: Thu Aug 02, 2007 4:28 pm
Medals: 7
Standard Achievement (2) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (1) Assassin Achievement (1)
Speed Achievement (1)

Postby karel on Wed Mar 26, 2008 12:56 am

Done the whole safari thing and cleared my cache,and still can't get into chat.I did for a few sec. today then get disconnected then can't get back?I do have a mac and do not use windows!!!! :P :P
Image
User avatar
Sergeant 1st Class karel
 
Posts: 394
Joined: Fri Aug 17, 2007 3:01 pm
Location: montana........rolling in the mud with the hippies
Medals: 46
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (4) Triples Achievement (3) Quadruples Achievement (4) Manual Troops Achievement (2)
Freestyle Achievement (2) Nuclear Spoils Achievement (1) Fog of War Achievement (4) Trench Warfare Achievement (1) Speed Achievement (3)
Teammate Achievement (3) Random Map Achievement (2) Cross-Map Achievement (3) Ratings Achievement (3) General Achievement (1)
Clan Achievement (5) Tournament Contribution (1) General Contribution (1)

Postby wicked on Wed Mar 26, 2008 1:07 am

Try a different browser. Lack says he's going to try to figure it out tomorrow. It's been dead w/o you guys! :cry:
User avatar
Major wicked
 
Posts: 15794
Joined: Thu Jan 26, 2006 1:23 pm
Medals: 18
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (2) Assassin Achievement (1)
Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (2)
Ratings Achievement (1) General Contribution (1)

Re: How do I clear my cache?

Postby soka on Thu Mar 27, 2008 11:34 pm

this is a stick up , give me all your cache :lol:
Lieutenant soka
 
Posts: 249
Joined: Wed Sep 05, 2007 7:32 pm
Medals: 26
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (3) Triples Achievement (2) Quadruples Achievement (1) Terminator Achievement (2)
Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (3) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (4)

Re:

Postby owenshooter on Fri Mar 28, 2008 10:43 am

timmytuttut88 wrote:what if you have safari?

under the "safari" menu, it is "empty cache", simple as that... however, i have
not had any problems... this is kind of interesting... i've never cleared my cache..
what does it do?-0
Image
DoomYoshi, "GD has no traffic because of venereal diseases like you."
User avatar
Captain owenshooter
 
Posts: 9368
Joined: Wed Mar 07, 2007 6:01 pm
Location: Deep in the Heart of Tx
Medals: 28
Standard Achievement (1) Doubles Achievement (4) Triples Achievement (3) Quadruples Achievement (2) Polymorphic Achievement (1)
Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Random Map Achievement (1) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (3) Tournament Achievement (1) General Achievement (3) Clan Achievement (2)

Re: Re:

Postby hecter on Fri Mar 28, 2008 3:03 pm

owenshooter wrote:
timmytuttut88 wrote:what if you have safari?

under the "safari" menu, it is "empty cache", simple as that... however, i have
not had any problems... this is kind of interesting... i've never cleared my cache..
what does it do?-0

The cache is like a thing that saves a whole bunch of files and such on a webpage. Clearing your cache gets rid of all that and forces the browser to get all the data again.
In heaven... Everything is fine, in heaven... Everything is fine, in heaven... Everything is fine... You got your things, and I've got mine.
Image
User avatar
Private 1st Class hecter
 
Posts: 14725
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:27 pm
Location: Tying somebody up on the third floor
Medals: 25
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (3) Assassin Achievement (2)
Manual Troops Achievement (1) Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (3) Speed Achievement (2) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (1) General Achievement (1) General Contribution (1)

Re: How do I clear my cache?

Postby gimil on Sun Mar 30, 2008 11:33 am

The reason your cache saves files is to make loading web pages easier. If it has a file stored then it doesnt need to request it from the server. For example when you load the classic map for hte first time it is stored on your cache so that the next time you need it it comes from your cache rather than the server. This just helps web pages load quicker.
What do you know about map making, bitch?

natty_dread wrote:I was wrong


Top Score:2403
User avatar
Corporal 1st Class gimil
 
Posts: 8605
Joined: Sat Mar 03, 2007 12:42 pm
Location: United Kingdom (Scotland)
Medals: 39
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (2) Quadruples Achievement (2) Terminator Achievement (2)
Assassin Achievement (1) Freestyle Achievement (3) Fog of War Achievement (2) Speed Achievement (3) Teammate Achievement (2)
Cross-Map Achievement (2) Ratings Achievement (2) Map Contribution (7) Tournament Contribution (1) General Contribution (5)

Re: Re:

Postby Wisse on Thu Apr 03, 2008 1:38 pm

owenshooter wrote:
timmytuttut88 wrote:what if you have safari?

under the "safari" menu, it is "empty cache", simple as that... however, i have
not had any problems... this is kind of interesting... i've never cleared my cache..
what does it do?-0


your cashe is something that remembers pictures (and passwords if there is a remember me button) of sites so you don't have to load it over and over again, but if someone updates the picture without making a new url (just uploads a new picture for the same url) then sometimes you see the old picture, or it gives error, though it never gave me errors in safari
Image Image
User avatar
Sergeant Wisse
 
Posts: 4448
Joined: Fri Oct 13, 2006 2:59 pm
Location: The netherlands, gelderland, epe
Medals: 1
Map Contribution (1)

Re: How do I clear my cache?

Postby glide on Wed Sep 24, 2008 2:26 pm

This thread was really helpful in the past...but now that I have upgraded to Firefox 3.0.1 how do I clear my cache?
Gatekeeper, and Proud Member of XI Games
Newt Hunter
User avatar
Sergeant glide
 
Posts: 1731
Joined: Mon Nov 13, 2006 4:13 pm
Location: just outside the thriving metropolis of Centreville, New Brunswick!
Medals: 19
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Quadruples Achievement (1) Terminator Achievement (3)
Assassin Achievement (2) Manual Troops Achievement (1) Speed Achievement (1) Teammate Achievement (1) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (2)

Re: How do I clear my cache?

Postby hecter on Wed Sep 24, 2008 2:31 pm

glide wrote:This thread was really helpful in the past...but now that I have upgraded to Firefox 3.0.1 how do I clear my cache?

Same way. Tools -> Clear Private Data.
In heaven... Everything is fine, in heaven... Everything is fine, in heaven... Everything is fine... You got your things, and I've got mine.
Image
User avatar
Private 1st Class hecter
 
Posts: 14725
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:27 pm
Location: Tying somebody up on the third floor
Medals: 25
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (1) Terminator Achievement (3) Assassin Achievement (2)
Manual Troops Achievement (1) Freestyle Achievement (2) Fog of War Achievement (3) Speed Achievement (2) Cross-Map Achievement (3)
Ratings Achievement (1) General Achievement (1) General Contribution (1)

Re: How do I clear my cache?

Postby azezzo on Sat Apr 25, 2009 4:33 pm

man, wicked's avatar sure had a nice ass :D
Image
User avatar
Captain azezzo
 
Posts: 966
Joined: Thu Nov 01, 2007 12:54 pm
Location: New York state, by way of Chicago
Medals: 57
Standard Achievement (4) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (2) Quadruples Achievement (3) Terminator Achievement (2)
Assassin Achievement (2) Manual Troops Achievement (3) Freestyle Achievement (4) Polymorphic Achievement (1) Nuclear Spoils Achievement (2)
Fog of War Achievement (4) Trench Warfare Achievement (3) Speed Achievement (4) Teammate Achievement (2) Random Map Achievement (1)
Cross-Map Achievement (3) Ratings Achievement (3) General Achievement (5) Clan Achievement (7)

Re: How do I clear my cache?

Postby blakebowling on Wed Apr 29, 2009 9:24 pm

azezzo wrote:man, wicked's avatar sure had a nice ass :D

and that has to do with the how to clear your cache thread because.....
Last edited by blakebowling on Sat Oct 03, 2009 5:03 pm, edited 1 time in total.
12:39:59 AM rdsrds2120: sorry, I had a lot of lasagna tonight
12:40:06 AM rdsrds2120: I'm pretty out of it. CRAAZZYYY NIGHT
12:31:04 * Metsfanmax quit (kicked from Social by Metsfanmax - reason: haha gotcha now)
12:59:32 * #1_stunna gropes blakebowling
Private blakebowling
Administrator
Administrator
 
Posts: 5066
Joined: Wed Jan 23, 2008 12:09 pm
Location: 127.0.0.1
Medals: 41
Standard Achievement (3) Doubles Achievement (1) Triples Achievement (1) Quadruples Achievement (1) Terminator Achievement (1)
Assassin Achievement (2) Manual Troops Achievement (1) Freestyle Achievement (3) Fog of War Achievement (3) Speed Achievement (3)
Teammate Achievement (1) Random Map Achievement (1) Ratings Achievement (3) Tournament Achievement (1) General Achievement (3)
Tournament Contribution (3) General Contribution (10)

Re: How do I clear my cache?

Postby bedub1 on Wed Jun 10, 2009 1:45 pm

wicked wrote:This question is asked quite often, especially whenever an update is installed. Here's how to do it.

Select the instructions below that correspond to whichever browser you are using. To find out which browser you are usin, go to Help at the top of your browser window and select "About".


Clearing Cache on Firefox 1.0
Click Tools and select Options.
Click the Privacy Icon.
Click Clear next to the Cache section.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on Firefox 1.5
Click Tools and select Options.
Click the Privacy icon.
Click the Cache tab and click Clear Cache Now.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on Firefox 2.0 and 3.0
Click Tools and select Options.
Click the Advanced icon and click the Network tab.
Click Clear Now under the Cache section.
Click Ok.
Exit and relaunch the browser.

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on IE 6.0
Click Tools and select Internet Options
Click General Tab
Click Delete Files in the Temporary Internet Files section
Check Delete All Offline Content
Click OK
Exit and relaunch the browser.

bump

--------------------------------------------------------------------------------

Clearing Cache on IE 8.0
Push the Alt button on your keyboard
Click Tools and select Internet Options
Click General Tab
Click Delete.. in the Browsing history section
Check Temporary Internet files
Click Delete
Click OK
Exit and relaunch the browser.
Colonel bedub1
 
Posts: 1005
Joined: Sun Dec 31, 2006 4:41 am
Medals: 10
Standard Achievement (2) Doubles Achievement (2) Triples Achievement (1) Freestyle Achievement (1) Teammate Achievement (1)
Cross-Map Achievement (1) Ratings Achievement (1) General Contribution (1)

Re: How do I clear my cache?

Postby Pyradonis on Wed Aug 11, 2010 7:17 am

Please excuse my ignorance^^ But what´s the difference between refreshing the page and clearing the cache?
User avatar
Private 1st Class Pyradonis
 
Posts: 17
Joined: Thu Jul 22, 2010 9:17 am

Next

Return to Q&A

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

Login